تحولات منطقه

۲۲۵ نماینده مجلس اقدام رئیس جمهور ترکیه مبنی بر خواندن سرود محلی آراز آراز که مضمون آن گلایه از جدا افتادن شهروندان آذری‌زبان در دو سوی رودخانه ارس بود، را محکوم کردند.

بیانیه نمایندگان مجلس در محکومیت شعرخوانی رجب طیب اردوغان
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، سید محمد دهنوی در جلسه علنی امروز(یکشنبه‌) مجلس شورای اسلامی بیانیه ۲۲۵ نماینده مجلس در واکنش به خواندن سرود محلی آراز آراز توسط رجب طیب اردوغان که مضمون آن گلایه از جدا افتادن شهروندان آذری‌زبان در دو سوی رودخانه ارس بود، را به شرح زیر قرائت کرد:« ملت عزیز و غیور ایران! بکارگیری ادبیات تفرقه آمیز رئیس جمهور ترکیه که انتظار حُسن همجواری و تلاش در جهت وحدت جهان اسلام و ایجاد صلح و ثبات در منطقه از ایشان می‌رود، بسیار تعجب برانگیز و غیرپذیرفتنی است و شدیداً آن را محکوم می‌کنیم. ادبیاتی که یادآور تحمیل داغی جانسوز بر پیکر سرزمین بزرگ ایران و جدایی تحمیلی و ناخواسته بخش مهمی از پاره تن ملت ایران بود. اشعاری که هم سراینده آن و هم خواننده آن همانا ایرانیان عزیز و داغدیده از فراق فوق می‌باشند.

ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی از استان‌های شمال غرب و سایر استان‌ها، ضمن محکومیت ادبیات تفرقه پراکنانه فوق و تاکید بر تمامیت ارضی، آبی و آسمان پاک کشور بزرگ ایران و آرمان‌های انقلاب اسلامی و رهنمودهای ولی امر مسلمین حضرت آیت الله امام خامنه‌ای (مدظله العالی) و اصول قانون اساسی از جمله اصل ۱۱ به حکم آیه "إِنَّ هذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّةً واحِدَةً وَ أَنَا رَبُّکُمْ فَاعْبُدُونِ" همه مسلمانان یک امت هستند و دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است سیاست کلی خود را بر پایه ائتلاف و اتحاد ملل اسلامی قرار دهد و کوشش پیگیر به عمل آورد تا وحدت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهان اسلام تحقق بخشد و همراه با مردم عزیزمان، نمایندگان همه استان های کشور این نوای دلنشین را یادآور می‌شویم. همه با یک نام و نشان، به تفاوت هر رنگ و زبان، همه شاد و خوش و نغمه زنان، به صلابت ایران کهن، ز صلابت ایران جوان؛ و بار دیگر ضمن تاکید بر یکپارچگی ملت بافرهنگ و ریشه دار ایران اسلامی و هم نوا با ده‌ها هزار شهید و جانباز مدافع این مرز و بوم از خطه سرسبز و شهیدپرور آذربایجان فریاد سر می دهیم: آذربایجان، از حضرت آیت الله خامنه‌ای، انقلاب و ایران جدا نمی‌شود.»

 رجب طیب اردوغان در یک رژه نظامی در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان بیتی از شعر مشهور "آراز آراز" خطاب به رود ارس در مرز ایران و جمهوری آذربایجان را خواند که مضمون آن گلایه از جدا افتادن شهروندان آذری‌زبان در دو سوی این رودخانه است. این شعر "یکی از نمادهای جدایی‌طلبی پان ترکیست‌ها" است.

این اظهارات مداخله جویانه با واکنش شدید مقامات جمهوری اسلامی ایران روبرو شد و در ادامه، ایران در اعتراض به سخنان اردوغان، سفیر ترکیه در تهران را به وزارت خارجه احضار کرد.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.